perjantaina, marraskuuta 10, 2006

Ajatuksia, joita tosissaan nousi esiin

Tuossa jo jokin aika sitten ehdin hehkuttaa mobiilioppimiskeikkaa. Mutta nyt muutaman tyylibongauksen jälkeen asiaan.

1. Virtuaalishowroomin tueksi rakennetaan ohjauksellisia blogeja erilaisista lähestymistavoista mm. ekologia, kuvanlukutaito, ergonomia, postmodernismi ja markkinointi, medialukutaito, tehtävät jne.

2. Annen esittämä tapa jossa oppijat itse muodostavat liudan kysymyksiä lähestyttävästä aiheesta ja sitten etsivät niihin vastauksia voisi olla sovellettavissa mm. muotokieleen, mittasuhteisiin, materiaalintajuun, värimaailmaan jne.

3. Perin esittämät aamukysymykset kolahtivat etenkin minuun, joka yleensä olen jo tähänaikaan autuaasti höyhensaarilla - nyt kuitenkin blogit ja mobiilit ovat saaneet aikaan yltiöpäistä intomielisyyttä, mikä estää höyhensaarille siirtymistä

4. Edelleen yksi peruskysymyksistä - mitä kysymyksiä, tietoa, näkökulmia oppijat muodostavat ja miten he hyödyntävät ryhmässä olevaa asiantuntijuutta?

5. Huumoria ja pilkettä silmäkulmaan, hulvattomuutta ja hauskuutta oman prosessin työstämisen mausteeksi

6. Blogeissa YHTEISTÄ puuhastelua, OSALLISTUMISTA, vaikka kirjoitan pölkkykirjaimin en toki huuda. Tästä ideana perustaa wordpressin blogi katsokaapa ja ihastukaapa mojovaan vaparetki blogiin

Mäkelä kaiketi jelppii - kun tämä muistikapasiteetti on välillä niin rajallinen

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tässähän nämä olivatkin Heinola-illan ja perjantaipäivän koonnit. Hieno homma. Itse kun olen joutunut enemmän vain keskittymään siihen tiskirätin heilutteluun ja intoilija-blogiin koostui vain pikkuripaus koosteesta.

3:57 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home