torstaina, marraskuuta 16, 2006

VAUUUUU Tikakin on avannut oman blogin

Vautsi, yht,äkkiä näin tikan nimen oman blogini ylälaidassa ja klikkasin siitä ja hups - päädyin Tikan blogiin. Hienoa! Kyllä näissä blogeissa on imua. Mutta vaihdahan hyvä mies asetukset sellaisiksi, että sinne pääsee kommentoimaan.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kyllä Kurppa hengissä on, ja tätä blogiakin aina silloin tällöin lueskellut. Nyt vaan on ollut kaikenlaista... vähän flunssatautia, epämääräisiä allergiakohtauksia (kyllä, minulla, joka ei milloinkaan ole ollut allerginen millekään!) ja suoraan sanottuna väsymyksen sekaista vitutusta. Aika ajoin ankaraakin ketutusta(sitä taattua tasalaadutonta Kurppaa siis).

Mutta mutta, hengissä ollaan ja sitkitellään.
Oli ihan mielenkiintoinen kysymys siitä, miten saada oppilaat innostumaan. Vissiinkin taitaa olla niin, että ei liene niin hyvää opettajaa olemassakaan, joka saisi kaikki oppilaansa innostumaan. Innostumattomuus kun taitaa olla monelle perusluonteenpiirre. Samoin kuin kateuskin (hmm... ne muuten lymyävät usein samassa persoonassa, oletko huomannut?).

Minusta hyvä opetus antaa innostumisen mahdollisuuksia, vaikka lopulta kuitenkin oppilas tekee valinnan siitä, innostuako.

Jokainen voi sitten valmistumisensa jälkeen parkua työpisteensä ääressä sitä, miten ihanaa opiskeluaika olikaan. Ne kaikki mahdollisuudet! Ne kaikki missatut tilaisuudet! Tästä näkökulmasta katsottuna oppilaitokset varmaan saisivatkin melko lailla motivoituneempia opiskelijoita, mikäli he tulisivat työelämästä. Sen jälkeen kun usein osaa arvostaa sitä, että joku antaa mahdollisuuksia.
Valitettavasti monet peruskousta tulleet ovat hyvinkin tottuneet katettuihin pöytiin, joissa mikään ei maistu enää miltään.

8:02 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home